Karşınızda Google'ın Yaptığı Tarayıcı Chromium



Bu konumuzda Google'un yapıp, geliştirdiği açık kaynak kodlu tarayıcı Chromium'u tanıtacağız.

Chromium Nedir ?






Chromium, Google tarafından geliştirilmekte ve her geçen gün kitlesi artmaktadır. Kendine özgü içeriklere sahip ve içinde 3. taraf kodlar bulundurmayan uygulama, bugün ; Yandex, Opera, Vivaldi, Brave, Kiwi, Edge ve daha birçok tarayıcı üzerine inşa edilmiştir.

Chromium tarayıcı Google Play Store'da bulunmaz. Uygulamayı indirmeniz ve kullanabilmeniz için Chroium Swe Uptader uygulamasını indirmeniz gerekmektedir. Uygulamayı indirdikten sonra Chromium'u rahatlıkla indirip gerekli güncellemelerinide yapabilirsiniz.


Bir Çok Özelliğe Sahip!




Chromium, hem Google'ın hemde açık kaynak kodlu olmasından dolayı çok amaçlı bir tarayıcıdır. Tarayıcıda ; çerezleri engelleme, https yükseltme, güç tasarrufu modu, reklam engelleyi (kısaca adblock diyebiliriz Adsense'nin bulunduğu web sayfalarında çalışmaz), gece modu özelliği, ekran görüntüsünü engelleme, Virüs, trojan, keylogger gibi tehlikeli sitelere karşı güvenlik önemleri, gece modu özelliği, sitelerin güvenlik seviyesini, site içindeki reklam sayısını ve güvenlik kalkanı gibi birçok daha sayamadığımız özelliği bulunan tarayıcıyı indirmek göz atın!


Nasıl İndirilir ?


Tarayıcı Google Play Store'da veya F-Droid sayfasında mevcut değildir. Tarayıcıyı indirmeniz için öncelikle Chroium Swe Uptader uygulamasını indirmeniz gerekmektedir. Üstüne tıklayıp indirdikten sonra Chroium'un kurulumunu tamamlayıp gelen güncellemeleri de anında yapabilirsiniz.


Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.